Anotimpurile – dactilopictura


Trecerea anotimpurilor este mereu o sursa de inspiratie pentru activitatile de arta si creative, iar imaginea pomisorilor care imbraca haine noi si diferite, in functie de anotimp le este foarte cunoscuta prescolarilor. Am vrut sa cream si noi, propria versiune a celor patru tablouri, folosind tehnica dactilopicturii.

anotimpuri5

Trunchiurile si crengile copacilor au fost pictate pe panza de catre educatoare cu o zi inainte. Fiecare copil si-a ales o culoare (si deci un anotimp) amprentand cu degetul frunze sau flori in culoarea aleasa.

anotimpuri2

Primavara e verde, deci copiii au ales cateva nuante de verde crud pentru a o ilustra. Toamna, pe de alta parte, e bogata in culoare si rod,  motiv pentru care o echipa mai mare a lucrat la realizarea tabloului toamnei.

anotimpuri7

anotimpuri6

anotimpuri3

Iarna e rece din toate punctele de vedere: temperatura sau culoare. Dar si nuantele de albastru isi au farmecul lor, tabloul iernii avand si el, un farmec aparte.

anotimpuri4

 

Patru anotimpuri, patru pomisori care isi schimba haina si culoarea. Tablourile, realizate prin efortul comun al intregii grupe mari, sunt expuse in sala de grupa la loc de cinste.